29 Temmuz 2014 Salı

Antepfıstığının Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Antepfıstığının Faydaları

Antepfıstığı (Pistacia vera): İsmini, ülkemizde en  çok yetiştiği şehir olan Gaziantep'ten  alan, antep fıstığı ağacının, yağlı ve ince kabuklu yemişine denir­­. Yine Gaziantep'in meşhur tatlısı olan antep baklavasının tadına tat katan, içerisine giren antep fıstığıdır. Besin değerleri ve yüksek kalorili bir besin olan Antepfıstığı bolca protein ve mineral barındırır­­. Özellikle B1 vitamini, B2 vitamini, E vitami­ni ve C vitami­ni ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir minerali açısın­dan zengindir­­. Antep fıstığı üzerine yapılan araştırmalarda, Kronik kalp rahatsızlıkları ve kanser riski­ni azaltan 'resveratrol' adlı antioksidan maddenin antepfıstığın­da da bulunduğu tespit edilmiştir­­. Ayrıca, Doymamış yağ oranı yüksek bir besin olan antepfıstığı kolesterolü yükseltmez­.
antep fıstığının faydaları
Antepfıstığı­nın Faydaları: Antepfıstığı vücuda enerji verir­­. Yorgunluğu giderir­­. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir­­. Cinsel gücü arttırır­­. Karaciğerin ve bağırsakların düzenli çalışmasına faydalıdır­­. Böbrek ağrılarını hafifletir­­. Kalp hastalıkları riski­ni azaltır­­. Vücudun gelişmesi­ni destekler­. Hastalar­da iyileşmeyi hızlandırır­­. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü hafifletir­­.