16 Şubat 2013 Cumartesi

Kırmızı Elmanın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

ELMANIN FAYDALARI

Dünyanın en çok tüketilen meyvesi olan elma, yaklaşık olarak 25 farklı türe sahiptir. Anayurdu asya olan elma, ülkemizde de birçok farklı çeşidiyle yetiştirilmekte ve tüketilmektedir. Tam anlamıyla büyük bir vitamin kaynağı olan elma, C, B1, B2, PP, B5 ve E vitamini içermektedir. En önemli vitaminlerden biri olan C vitamini elmanın kabuğunda ve kabuğunun hemen altında yoğun olarak bulunmaktadır. Bu nedenle elmayı kabuğuyla tüketmek tavsiye edilmektedir. Elmayı kabuğuyla yemenin bir diğer önemli faydası ise yüksek lifli yapısı ile sindirimi kolaylaştırmasıdır.
kırmızı elmanın faydaları
Kas yapısına ve sinir sistemine olumlu etki yapmasıyla, vücuttaki hücrelerin iyi çalışmasına ve dokuların sağlığına katkıda bulunmasıyla, hücrelere sağladığı enerji ile vücuda enerji vermesiyle, saça ve deriye sağlık kazandırmasıyla elma eşsiz bir sağlık kaynağı olarak görülmektedir. Ayrıca bu meyve antioksidan özelliği ile cildin yaşlanmasını da geciktirmektedir.

İçinde bulundurduğu birbirinden yararlı vitaminlerin yanı sıra magnezyum, fosfor, potasyum, kalsiyum, demir, çinko ve manganez gibi birçok etken maddeyle de insan sağlığına büyük katkı sağlamaktadır.

Kasların formunun korunmasına, böbreklerin temizlenmesine, yüksek tansiyonun önüne geçilmesine ve kan şekerinin kontrol altında tutulmasına katkıda bulunan elma, romatizma ve gut hastalığına da iyi gelmektedir. Ayrıca kötü kolesterolü düşürürken, iyi kolesterolü arttırmaktadır. Kan basıncını da düzenleyen elma, diş sağlığı için de bir hayli faydalıdır. Bağırsak paraziti sorunu yaşayanlar için de düzenli tüketildiği zaman, bu sorun için etkili bir çözüm olan elma, bağırsak parazitlerini temizlemektedir.

Görüldüğü gibi elmanın faydaları, insan sağlığına saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Fiyat olarak da bir hayli uygun olan bu meyveden haftada en az beş adet tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar: