19 Aralık 2012 Çarşamba

Portakalın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Portakalın Faydaları



Portakal en çok bilinen C vitamini kaynağıdır. Özellikle kış aylarında, kış hastalıklarından korunmak adına bol miktarda tüketilmektedir. Ancak portakalın yararları yalnızca C vitamini kaynağı olmasıyla sınırlı değildir. Portakal besleyici ve hoş tadı olan bir meyve olduğu kadar aynı zamanda pek çok hastalıkta tedavi edici özellik göstermektedir.
portakal, portakalın faydaları, portakalın sağlığa yararları nelerdir

Turunçgiller familyasının en önemli meyvelerinden biri olan portakal, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda destekleyici tedavi olarak kullanılabilir. Büyük bir C vitamini kaynağı olarak bilinen bu meyve, aynı zamanda B vitamini, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi vücuda oldukça yararlı maddeler de bulundurmaktadır.

Portakalın sağlığa faydaları birçok farklı araştırmaya da konu olmuştur. Yapılan bazı araştırmalara göre kanser önleyici etkisi olduğu saptanan portakalın aynı zamanda kanı temizlediği, karaciğerin çalışmasına yardımcı etkisi olduğu, cildi güzelleştirdiği ve anormal doğumları önleyici etkilerine de rastlanmıştır.

Anormal doğumları önleyici etkisi içinde bulundurduğu B vitamini çeşitleri folak ve folik asit sayesinde olmaktadır. Çünkü bu asitler hamilelik döneminde, özellikle hamileliğin ilk üç ayında oldukça gereklidir. Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemine oldukça büyük bir yararı olan portakal, insanlar için oldukça gereklidir. Çünkü vücudumuzda C vitamini üretilmemektedir. Bu yüzden bu vitaminin dışarıdan alınması gerekmektedir. İnsanların günlük olarak 50 ile 70 miligram C vitaminine ihtiyacı bulunurken, portakal da yaklaşık olarak 90 miligram C vitamini bulunmaktadır.

Portakal adeta doğal bir ilaçtır. Vücuda enerji ve güç veren, vitamin ve madensel tuz ihtiyacını karşılayan, soğuk algınlığı, grip, kalp hastalıkları ve felçten koruyan ve içindeki potasyum ile tansiyonu dengeleyen portakal, özellikle gelişim dönemindeki çocuklar tarafından bol miktarda tüketilmesi gereken bir meyvedir. Tüm bu faydalarından dolayı ve özellikle kış aylarının sert şartlarından korunmak için bu mevsimde yeterli miktarda taze portakal tüketimi sağlık açısından oldukça gereklidir.