6 Şubat 2012 Pazartesi

Tırnak Bakımı ve Tırnak Kesilmesi

Sponsorlu Bağlantılar:

Tırnaklar ve Tırnak Bakımı
El ve ayak tırnakları, saçımız gibi ölü dokulardandır. Yaşlanma tırnakların sertleşmesine ve zayıflamasına, sık sık kırılmasına ve çatlamasına yolaçar. Tırnaklar aynı zamanda yapısal durumumuzu da açıklarlar. Yetersiz beslenme tırnaklarda değişmelere yolaçar. Demir yetersizliği yada anemi tırnakları yumuşatır ve bazı hastalıklar tırnak üzerinde tırnaklar büyüdükçe kesilip atılan beyaz lekeler oluştururlar.

Tırnak Nasıl Kesilmelidir? Tırnakların yeterince özenle kesilmesi kırılma ve çatlama olasılıklarını azaltır, ancak çok kısa kesilirse ağrı yapan mikroplanmalar ortaya çıkabilir.

Tırnaklar kare benzeri düz biçimlerde kesilmelidir. Eğer tam oval biçimde kesilmek amacıyle yanları yuvarlanmak istenirse tırnak kenarlarındaki etler zedelenebilir. Yan taraftan kesilen tırnak yana doğru uzayabileceği için çok acı veren tırnak batmaları da olabilir.

doğru tırnak kesimi

Güzel görünme nedenleri ile uzatılmaları gerekmedikçe, tırnaklar parmakların et kısmı ölçüsünde kesilmelidir.